Habanero Chocolate

Málo která paprika roste tak aktivně v umělých podmínkách jako Habanero. Odrůda Chocolate vytváří trošku menší plody a oproti jiným druhům Haba je krapet méně pálivější. Z rozsahu Habanero je spíše na úplném startu cca 350 tisíc SHU.
Všechny mnou vyzkoušené Habanero mají společný interval doby pálivosti, ale s některými druhy jsou to nekonečné tři minuty.

Jednou ráno přišla dcera do kuchyně a přerušila mě v psaní, vzala mi hlavu do dlaní a povídá: „Tati, ty budeš strašně zklamaný, tvá oblíbená paprička zahodila květy.“ Mimo jiné nám tak dcerka nám potvrdila, že živý obraz v podobě interiérové zahrady sleduje více než se zdá.
Tentokrát byla udivená, že jsem místo projevů smutku spíše plesal. Totiž zahozené květy byly okvětní lístky, které spadly kvůli vývoji plodu.
Dnešní podoba (16.7. 2019) již ukazuje půl centimetrové plody a také zřetelný tvar typický pro chilli Habanero.

Zajímavostí této papriky je také obrovská produkce pylu a celkově je zdatným producentem odpadní hmoty.

Krasavici v naší interiérové zahradě jsem pořídil v zahradnictví jako referenční plodinu, kterou nemám ze svého semínka na porovnání aklimatizace pro uzavřené systémy s LED osvětlením. Vhodnost je možné posoudit z kompaktního keřovitého tvaru, nadšeného světle zeleného nárůstu a bohatého nakvetení v porovnání s dalším referenčním kusem umístěném ve skleníku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..